2018. feb 20.

Parányi DC történelem LEGO minifigurákban

írta: Wrati
Parányi DC történelem LEGO minifigurákban

figures-series-2.jpg

Egy előző posztban, tapogatási segédlet keretében bemutattam a Batman film második minifigura szériájának tagjait, ám arról nem esett szó, hogy kik is ezek a fura karakterek. Jöjjön tehát ez a hiánypótló cikk!

Apache Chief

apache.jpg

Apacs Főnök 1977-ben a Super Friends sorozatban jelent meg, akinek az volt a szuper képessége, hogy óriásira meg tudott nőni (egyik részben a Föld többszörösére is:)).

apachechief.jpg

Black Vulcan

black-vulcan.jpg

Fekete Vulkán Apacs Főnökkel együtt érkezett a Super Friends sorozattal a DC világába. Ahogy a fenti LEGO figura is mutatja villámokkal harcolt a gonosz ellen.

black_vulcan.jpg

Black Canary

black-canary.jpg

Fekete Kanári először 1947-ben jelent meg természetesen még képregényben :). Az első szuperhősök között tartják számon. Harcművészeti tudása mellett ultraszónikus sikollyal rendelkezik, vélhetően ezért kapta a mikrofont:).

black_canary.png

Clock King

clockking.jpg

Óra Király Batman egyik ellenfele, aki eredetileg egy óragyár tulajdonosa volt. A dárdák vélhetően az óramutató formájú sétapálcáit hivatottak megjeleníteni.

clock_king_bbb.jpg

General Zod

zod.jpg

1961-es megjelenése óta Superman egyik ellenfele. Mivel ő is Krypton szülöttje (Superman-hez hasonlóan), így ő is ugyanazokkal a képességekkel rendelkezik. Több filmben szerepelt, így az ismertebb karakterek közé tartozik.

general_zod_ss_vol_5_17.png

Jor-El

jor-el.jpg

Ő Superman édesapja és debütálása Jerry Siegel nevéhez fűződik, aki 1939-ben alkotta meg. Jor-El-t Russel Crowe mellett Marlon Brando is életre keltette.

jor-el_injustice_the_regime_002.jpg

Killer Moth

moth.jpg

Szintén egy szuper gonosz karakter, akit a LEGO "eredeti" öltözékében dobott piacra. A 234026-as elítélt (börtönben is volt) újságolvasás közben kijelentette, hogy ő lesz az AntiBatman és bűnözőkön fog segíteni. Később a Batcave mintájára megépítette a Mothcave-et.

killer_moth_dc_comics_character.jpg

Doctor Phosphorus

dr-phosphorus.jpg

1977-ben jelent meg először. Dr. Alex James Sartorius egy reaktor hiba során fellépő radioaktív sugárzásnak köszönhetően vált szuper gonosszá.

doctor_phosphorus.png

Professor Hugo Strange

hugo-strange.jpg

Szintén Batman egyik visszatérő ellenfele, aki 1940-ben jelent meg először és az elsők között fedezte fel Bruce Wayne sötét titkát.

modernhugostrange.jpg

Wonder Twins

Zan és Jayna szuperhős testvérek, akik szintén a Super Friends-ben tűntek fel először.

Az egyik történet szerint az Exorian bolygón születtek, szüleik pestisben haltak meg, ezért senki sem akarta adoptálni őket. Egy cirkuszos vette magához a testvéreket, ahonnan később megszöktek. A Földre úgy jutottak el, hogy kihallgatták Grax-ot (Superman ellenfelét), aki éppen a Földet akarta megtámadni. Úgy döntöttek, hogy eljönnek és figyelmeztetik az Igazság Ligáját a közelgő veszélyre.

A másik történet szerint szolgasorból szöktek meg. Az Igazság Ligájával folytatott kezdeti harcok után, ők is a jó oldalt erősítették tovább.

wonder_twins.jpg

Szólj hozzá

batman dc 2018