2018. jan 21.

LEGO Star Wars - Darth Vader™ átalakulása (75183) bemutató

írta: Wrati
LEGO Star Wars - Darth Vader™ átalakulása (75183) bemutató

75183_screen_001.jpg

A mostani bemutatóban a 75183-as szett kerül terítékre. Két fantasztikus karakter, 3 figurában. Jöjjön az átalakítás!

Ez a szett alapvetően jobb, mint a Szénfagyasztó kamra (75137). Jobban működik a forgató mechanizmus is, de ne rohanjunk ennyire előre. A készlet 282 elemet tartalmaz, amiből megépíthetjük az átalakítót, 2 droidot, Anakint, Darth Vadert és Palpatinét.

Figurák

20171217_164200.jpg

Ez a szett véleményem szerint nem gyerekeknek való. Sokan támadják a LEGO-t, hogy a kezdeti kedves karaktereket felváltják a gonoszabb változatok és ezt ez a szett teljesen alátámasztja.

Viszont, ez a szett remek, csak nem épp a fiatalabb korosztály a célcsoport. Mint idősebb LEGO és Star Wars rajongó egy rossz szavam nem lehet erre a készletre. Egyben megkaptam talán a két legkarakteresebb gonoszt, akiktől az egész Birodalomban rettegtek.

De lássuk a két legjobbat közelebbről is.

Darth Vader

exportgif.gif

Amitől ez a Vader több és jobb mint a régebbi változatok, az az, hogy a maszkja immáron két részből áll. Ez ebben az esetben nem csak egy extra, hanem fontos eleme a szettnek. A sisakot két gumis elem segítségével Vader fejére tehetjük, pont úgy mint a filmben ;).

Egyébként az arca megegyezik Anakin arcával.

Palpatine

palpatine.gif

Az Uralkodó két arccal érkezik egy "mosolygós" és egy vicsorgós változattal. Nehéz eldönteni, hogy melyik az ijesztőbb :). Palpatinét egyébként eddig 10 féle változatban készítették el és ez az egyik legjobb (legalábbis szerintem).

 A felépítmény

Ahogy azt már írtam is én elégedett vagyok vele. Minden úgy működik, ahogy kell. Arra és úgy forog, ahogy szeretném, valamint nem akad el a rúd.

1_1.jpg

A sisakot szépen megtartják a gumis elemek és még az a funkció is rendben működik, hogy azt Vader fejére tegyük. A kisebb szettek közül itt éreztem azt, hogy azt kapom, amit vártam és nem csak a figurákat veszem meg méregdrágán.

Az ár

A szett ára 7.700 és 10.000 Ft között mozog. Itt is (mint minden esetben) érvényes, hogy annál inkább megéri, minél olcsóbban szerezzük be, hisz azért ez sem egy olcsó szett.

Összegzés

Ez a szett a gyűjtők és a Star Wars fanok kedvence lehet. Mind Darth Vader, mint pedig Palpatine olyan karakterek, amelyekből egynek lennie kell otthon. Olcsóbban ezt a két karaktert nemigen tudjuk beszerezni.

Figurák: 3 db + 2 építhető
Elemszám: 282 db
Játszhatóság: 5/5
Dizájn: 5/5
Ár: 3/5

Szólj hozzá

star wars 2017