2017. jún 25.

Ayesha bosszúja (76080) bemutató

írta: Wrati
Ayesha bosszúja (76080) bemutató

dsc_0408.JPG

Nem is olyan régen debütált a mozikban a Galaxis őrzői 2. A boltok polcain is megjelent pár filmes LEGO készlet (szám szerint 3). Ebben a posztban, a 76080-as Ayesha bosszúja szettet mutatom meg Nektek! Készen álltok? :P

Anélkül, hogy túl sokat elárulnék a filmről, 1-2 szóban bemutatnám a szettben szereplő karaktereket, már csak a miheztartás végett is:).

Ayesha, a Sovereign faj vezetője. A Sovereign-ek felbérelik hőseinket, de a dolgok nem éppen úgy alakulnak, ahogy az a nagy könyvben meg van írva. Ayesha mindent megtesz, hogy az őt ért kárt jól leverje a kicsiny csapaton.

Yondu a Ravagers vezetője, akik fő foglalkozása a csempészet, kalózkodás, fejvadászat és egyéb alvilági munkák. Űrlord mestere és nevelő "apja" is, akit most sem hagy hidegen a srác sorsa.

Űrlord, avagy Peter Jason Quill félig ember, félig űrbeli teremtmény, akit Yondu 1988-ban elrabolt a Földről, majd bűnözőt nevelt belőle. Persze a jobbik fajtát.

(Kicsi) Groot Mordály haverja. Nem egy észlény, sőt... de mi így szeretjük. Az első film végi események hatására lesz olyan csöpp, hogy most alig nagyobb mint egy egyszer egyes kis elem:).

dsc_0409.JPG

Oksa. A karakterek megvannak, most nézzük, hogy a LEGO mit is tett a dobozba.

A tartalom

dsc_0410.JPG

2 összeszerelési füzet mellé 3 csomag LEGO elem dukál és persze a matrica ív sem maradhat el. Ami viszont menő, hogy egy kisebb képregényt is kapunk, amibe sikerült beleszőni mind a 3 szettet:).

dsc_0411.JPG

Ayesha

Az első zacskó rejti Ayeshát és az ő távirányítós "csodajárművét". 

dsc_0420.JPG

A jármű és Ayesha első pillantásra a felejthető kategóriába esik, de kicsit átgondolva, minden készletbe kell egy ellenfél, akinek jól el lehet látni a baját:). Nos, a választás most rájuk esett, bár azért lett volna jobb opció. A hajót szétszedve jó kis elemeket kapunk, amiket később belegyúrhatunk más építményekbe. Kapunk 1-2 exkluzív arany színű elemet is és a piros holmik is jók lesznek tető építéshez:P.

 

Amúgy Ayesha 2 arccal érkezett, de még így sem lett a kedvencem.

Kicsi Groot

A szett legmenőbb eleme. Ennél többet nem is kellene írnom, mert ez mindent elmond ;). 

kicsi-groot.png

Kicsi Groot, tényleg kicsi, nem sokkal nagyobb, mint egy egyes elem és kb 4 ilyen kis elem magas. A most érkező szettekben kétféle Groot figura érkezett, az egyiknek van ruhája, míg a másiknak nincs.

A ruhás változat a Ravagers jelvényét és uniformisát viseli, ahogy a szettben lévő Yondu is. 

kicsigr2.png

A figurát úgy alakították ki, hogy kézbe vehető legyen.

dsc_0443.JPG

Ugye milyen aranyos?:) 

Űrlord

Ha nagyon őszinte akarnék lenni, fejtől lefelé semmi extra nincs a figurán. Sima fekete gatya és egy kapucnis felső. Azonban, a fej és a haj nagyon jól sikerült, plusz a flegma mosoly tökéletes mása Chris Pratt filmbeli arckifejezésének.

dsc_0424.JPG

A figurához tartozik 2 fegyver és egy jetpack is. Nos, utóbbit nem is raktam rá, mert a megvalósítása gagyi. Sajnos jobb szó nincs rá. 

dsc_0426.JPG

Hiányérzet itt is van. Már a dobozt vizsgálva is feltűnt, hogy ehhez a készlethez nem jár a maszk. Egészen a felbontásig bíztam benne, hogy hátha a hajó mélye rejti, de nem. Nincs, így kedves olvasó ne is keresd :(.

A maszkot a 76081-es készlet rejti.

Yondu

Nem hittem volna, hogy egy szett mellékszereplőjének ennyire fogok örülni, mint neki. Ez a figura egyszerűen fantasztikus. A három szett közül Yonduhoz csak az Ayesha bosszújával juthatunk hozzá!

dsc_0432.JPG

Menő a sérója, a nyila és a ruhája is. A feje szintén aprólékosan kidolgozott, részletgazdag (kis szakáll, harci sebesülések, lyuk a fogak között és 1-2 apró ráncocska is helyet kapott a fejen :) ).

dsc_0444.JPG

Nagyon jól sikerült visszaadni a filmben látott gazfickót. A haj kialakítása miatt Yondunak egyetlen egy arca van, ami bőven elég. Mosolygós, vidám, ahogy az illik is hozzá.

dsc_0435.JPG

"Fejdíszből" és Yaka nyílból 1-1 tartalékot is találtok a csomagban! A "fejdísz", ami tulajdonképpen nem is az, segít Yondunak a nyíl irányításában.

Jármű

A járműhöz rengeteg király elem jár, amiknek akár később máshol is jó hasznát vehetjük. 

dsc_0429.JPG

A legmenőbb darabok a 3. zacskóban lapulnak.

Azt gondolnátok, hogy a 2 nagy korong egy jól felhelyezett matrica eredménye, de NEM! Pozitívan csalódtam most, mert ez nyomtatott! Végre! Nem is tudom, hogy mi volt olyan nehéz ebben?!

dsc_0431.JPG

Természetesen 3 elemet még matricázhatunk, ha szeretnénk, de én ezeket most sem tettem fel.

dsc_0442.JPG

A jármű két oldala felnyitható. Egyik oldalán egy üres doboz, másik oldalán 2 szerszám található. 

dsc_0437.JPG

A pilóta behelyezését nagyon jól megoldották. Egy csúszka segítségével tolhatjuk előre, mert a kabin búrája nem nyitható.

dsc_0439.JPG

 Összegzés

A készlet korántsem tökéletes, de azt hiszem ezt nem is várhatjuk el. A szett a pár kisebb negatívumon, hiányérzeten kívül, rengeteg egyedi, hasznos elemet, figurát tartalmaz, melyek bőven kárpótolnak minket.

A termék ára jelenleg 8.900 - 13.000 Ft körül mozog. Minél olcsóbban jutunk hozzá, annál inkább megéri.

Ha csak az őrzőket szeretnénk beszerezni, akkor nem érdemes megvenni ezt a szettet. A másik kettő együttes megvásárlásával mind az 5 figurát beszerezhetjük (A Milano és Abilisk összecsapása (76081), Ravager támadás (76079)).

76081: Űrlord (maszkkal), Drax, Gamora, Groot (ruha nélküli), Nebula

76079: Mordály, Mantis, Sokkolóarc

Ha nem csak a figurák érdekelnek, akkor igencsak érdemes megvenni a készletet a rengeteg hasznos és egyedi elem miatt. A Kicsi Groot és Yondu már nem is beszélve. 

Figurák: 4 db
Elemszám: 323 db
Játszhatóság: 5/5
Dizájn: 5/5
Ár: 3.5/5

dsc_0441.JPG

Szólj hozzá

bemutató marvel 2017 szuperhősök