2017. ápr 09.

Új (LEGO) dimenzióban a 80-as évek sorozatai

írta: Wrati
Új (LEGO) dimenzióban a 80-as évek sorozatai

dsc_0007.JPG

A héten - 2 hetes várakozást követően - végre megérkeztek gyerekkorom kedvenc sorozatainak szereplői LEGO formában :). Vigyázat a poszt semmilyen negatívumot nem fog tartalmazni :).

A LEGO Dimensions nem egy sikerszéria, de a poszt nem is erről fog szólni :). Hanem arról, hogy a LEGO-nak megint sikerült valami nagyot alkotnia ezekkel a szettekkel. 

A szupercsapat

Amikor megláttam B.A. Baracust és a híres furgonját kicsit megállt az idő. Újra gyerek voltam, aki minden hétvégén a TV előtt nézte a Szupercsapat kalandjait. Nekem és talán még sokaknak John "Hannibal" Smith ezredes, Templeton 'Szépfiú' Peck hadnagy, H.M. 'Bolond' Murdock százados vagy Bosco 'B.A.', 'Rosszfiú' Baracus őrmester maguk voltak a nagybetűs Hősök. A mai kor nyelvére lefordítva ők amolyan Igazság Ligája társaság voltak, csak éppen szuper képességek nélkül. Egyszerű, emberi példaképek, akik ott segítenek, ahol tudnak.

Ezek után nem is volt kérdés, hogy ha egyszer lehetőségem lesz rá, akkor beszerzek egy ilyen szettet és íme ez is megtörtént :).

A 73 darabból Rosszfiú mellett az autóját, valamint annak további mutációit lehet kirakni. Én megmaradtam az autónál ;).

dsc_0012.JPG

B.A. Baracus

dsc_0014.JPG

A figura dizájnját nagyon jól eltalálták. Tökéletesen visszaadja Rosszfiú filmbeli karakterét. A kantáros ruha, az arany nyakláncok és a belőtt séró. A figurát nézve azon töprengtem, hogy nem is választhattak volna a sorozatból jobb karaktert megLEGOsításra.

dsc_0015.JPG

A figurának csak egy arca van, a kettőt a haj nem tenné lehetővé, de ez így tökéletes. Felhívnám még a figyelmet a menő talpazatra is :).

dsc_0019.JPG

 A kocsiról egy fontos dolgot mindenképpen meg kell említeni, hogy nem matricázott. Óriási piros pont a LEGOnak!

Knight Rider

A Knight Rider szintén egy kultikus sorozat volt a '80-as években, David Hasselhoffal a főszerepben. Akkoriban mindenki beszélő autót szeretett volna. Most nekem is lett egy, igaz kisebb változatban és persze nem beszél hozzám, de ha gondolom, akkor bármikor repülővé vagy kamionná varázsolhatom :).

Pontosan a fentiek miatt döntöttem úgy, hogy B.A. Barcus mellé beszerzem Michael Knight-ot is.

dsc_0020.JPG

Michael Knight

dsc_0016.JPG

A figura hasonlít is Michaelra, meg nem is. A ruha, az arc az övé, de a haj valahogy nem az igazi. Ezt a kis apróságot leszámítva ez a figura is zseniális és aprólékos.

dsc_0017.JPG

Michael Knight két arccal érkezik, így ezt kedvünk szerint variálhatjuk. Itt is érdemes megnézni a hozzá tartozó talapzatot.

dsc_0018.JPG

KITT és Michael sem maradhatott ki a videózásból, így jöjjön egy pár róluk is:).

Két klasszikus sorozat két karakteres szereplője. Nem is tudom mit írhatnék még, úgyhogy megyek és megnézek pár részt a Szupercsapatból :).

Szólj hozzá

knight rider szupercsapat a team dimensions