2016. máj 17.

Jlb - LEGOnak tűnő gagyi

írta: Wrati
Jlb - LEGOnak tűnő gagyi

jlb-tekik.jpg

Rengeteg LEGO utánzattal lehet találkozni a különféle apróhirdetéses oldalakon, sok esetben igaziként feltüntetve. Már régóta szeretnék beszerezni egyet, hogy megnézzem mit is tudnak ezek az utánzatok és most végre sikerült.

Mikroszálas porolót kerestem, amivel leszedhetem a port a kiállított LEGO hajómról, amikor olyasvalamit pillantottam meg a 100-as boltban, amire nem számítottam. A bolt hátuljában egy halom LEGO másolat sorakozott a polcon, amiknek nagyon megörültem. Már csak választanom kellett egyet.

Volt Ninjago, Tininindzsa, Minions és talán még valami.. de ez nem biztos. Nos, levettem egy Leonardo-t:). Valahol úgy olvastam, hogy pizza is jár hozzá (mármint játék), így örömmel fizettem és mentem haza friss szerzeményemmel.

Ahogy látjátok 690 Ft-ért jutottam hozzá, ami így utólag sok érte.

A dobozzal nincs semmi baj, védi a benne lévő....... a benne lévő........ Nos, azt ami benne van. Egy kis zacskó építőelem, egy összerakási és egy zacskó kártya lötyög ide-oda a dobozban helyet keresve magának. A kártya minősége a régi yugioh kártyáéval vetekszik, talán egy helyen is gyártották, sőt talán ugyanazok követték el ezt a bűntényt is.

img_20160509_184617.jpg

A gagyi műanyagból készült kezeket (és minden mást is) félve  fogtam meg és próbáltam úgy beletuszkolni a helyükre, hogy ne törjenek miszlikbe.

img_20160509_184713.jpg

Nem mindent sikerült a helyére illeszteni, itt-ott maradt egy-két anyagfelesleg is:).

img_20160509_184810.jpg

A fenti képen már látni, hogy a jobb kézzel valami nem stimmel. Itt az extra műanyag maradékot csodálhatjuk meg.

img_20160509_185044.jpg

Ééééés csak most jön a hab a tortán. Előrelátóan 3 kézfejet is raktak a csomagba, de egyik sem akart a helyére ugrani. Többször megpróbáltam beleerőltetni, de féltem, hogy Leo darabokban végzi majd, így hagytam úgy ahogy van.

img_20160509_185328.jpg

A dobozon feltüntetett teknőc és kiegészítői nem fedik a valóságot. A doboz tartalma teljesen más. Az aranyszínű szablya szürke, a szürke szamuráj kard sárga, buzogány nincs is benne, helyette egy bot van és a gördeszka színét és mintáját sem sikerült eltalálni :). Mindezek után a teknős páncélján hiányzó festés már fel sem tűnik.

img_20160509_210259.jpg

A figura amúgy aranyos, de nem LEGO és annak közelében sincs. Anyagán is érezni a silány utánzatot, az elemek nem feltétlen illeszkednek egymáshoz és azt sem tudni, hogy a festés meddig marad meg a figurán.

Lett egy ilyenem is, de több nem kell. A Jlb gagyi és nem sokkal olcsóbb (bolti áron), mintha 1 valódi LEGO minifigurát vennénk.

Egy utolsó jó tanács. Aki LEGO-t vesz, keresse a LEGO feliratot, sorszámokat az elemeken, mert a másolatokon ilyen jelzések nincsenek.

Szólj hozzá

jlb