2016. máj 01.

Volt egyszer egy (LEGO) vadnyugat

írta: Wrati
Volt egyszer egy (LEGO) vadnyugat

6762-1.jpg

A LEGO Vadnyugat 2 éve számokban:

  • 16 szett
  • 2552 elem
  • 57 figura

A vadnyugati téma rövid élete során mindössze 16 szettet adtak ki. Ez még egy év alatt is kevés lenne a most gyártott mennyiségek alapján, nemhogy két évre elosztva.

Az első év a cowboy-oké volt, ami nekünk Clint Eastwood, John Wayne, Charles Bronson, Gregory Peck vagy Lee Van Cleef rajongóknak maga volt a mennyország. Nem is tudom leírni, hogy hányszor játszottam el Bud Spencer és Terence Hill közös filmjének valamelyikét figuráimmal, ahol persze nem a lövöldözés volt a cél, hanem a pofozkodás:).

Banditák, seriffek és az amerikai hadsereg katonái kerültek elő a dobozokból nem mindennapi kiegészítőikkel. Volt dinamit, ponyváskocsi, postakocsi, katonai egyenruha és egy igazi erőd, ami egyben a téma jelképe is lett. Ez volt a Fort Legoredo. Akinek van, őrizze meg az utókornak, mert nem tudni mikor láthatunk legközelebb ilyen fantasztikus építményt.

Annyira boldogok voltunk, mikor a bodzaszedésből összejött forintjainkat "beválthattuk" a 6712-es Seriff leszámolása szettre. Persze, itt még nem volt vége. Jött 1997, amikor megkaptuk azt, amiről csak álmodni mertünk. Jöttek az indiánok!

Egyből előkerültek az indiános könyvek, hogy a lehető legélethűbben el tudjuk játszani Winnetou kalandjait.

10 remek szett látott napvilágot telis-tele indiánokkal és a vadnyugat mesés szabadságával. Az új szettekkel bepillantást nyerhettünk az indiánok életének mindennapjaiba és felépíthettük a saját táborunkat. Felgyúltak a tábortüzek. Hallottuk a sámánok énekét, a lovak nyerítését, a patak csobogását, így mi is részese lehettünk a tábor életének.

Ez az év volt a LEGO lovak evolúciójának egyik fontos mérföldköve is, hisz itt láttak napvilágot a foltos LEGO appaloosák. Ezeket a fantasztikus hátasokat - ahogy a fenti képeken is láthatjátok - két színben gyártották és szerencsére több kisebb szettben is szerepeltek, ami egyszerűbbé tette beszerzésüket.

Sajnos azonban 1997 után nem jött több új szett, mindössze 2002-ben adtak ki újra 3 régebbit. Igaz, ami igaz érkeztek még indiános "dobozok", de ezek nem a klasszikus téma folytatásai voltak, hanem a Magányos lovas film LEGO változatai.

Ezek a szettek is hoztak új elemeket, lovakat és figurákat, de a vadnyugati hangulat valahogy 1997-ben maradt.

Az elmúlt pár év alatt a régi vadnyugati témához csak minifigurák érkeztek. Hogy ez feléleszti-e a LEGO vadnyugatot? Közel sem, de több mint a semmi:). Azt, hogy mit hoz a jövő, hogy lesznek-e új vadnyugati szettek nem tudni, de bízom benne, hogy nem csak volt, hanem lesz egyszer még vadnyugat!

Szólj hozzá

indián western 1996 1997 cowboy vadnyugat