2015. dec 04.

Hol vegyek LEGO-t?

írta: Wrati
Hol vegyek LEGO-t?

lego-t-honnan.jpg

A nyakunkon vannak az ünnepek és biztos van a családban valaki, akinek LEGO-t vagy DUPLO-t szeretnénk ajándékozni. Felmerülhet a kérdés, hogy hol juthatunk hozzá ezen dobozokhoz a legolcsóbban?

Az alábbi kis cikkben, megpróbálom a teljesség igénye nélkül összeszedni azokat a helyeket, ahol érdemes körbeszimatolni.

Webáruházak

Nagyon sok tematikus és vegyes webáruház van, ahol LEGO-t is vásárolhatunk. Érdemes mindet szemmel tartani, hisz más-más akciókba futhatunk bele. Sok helyen ajándék zacskós csomagot kapunk, van ahol 20%-os akciók várnak, más helyen sérült dobozokat adnak el kedvezményes áron.

Pár online shop, amit érdemes meglátogatni:

Ár-összehasonlító oldalak

Munka és egyéb karácsonyi készülődések mellett nincs idő az összes weboldalt átnézni. Ez tény. Azonban az ár-összehasonlító oldalakon böngészve megtalálhatjuk azt a boltot, ahol a legolcsóbb áron hozzájuthatunk a kinézett dobozhoz.

Facebook csoportok

A Facebook csoportok nagyon jó kiindulási alapok, ha régi szettet, 1-2 elemet vagy figurát keresünk. Mivel sokan gyűjtik a figurákat, így olyan Star Wars, Marvel vagy egyéb brandes doboz közül is válogathatunk, melyekből csak a figurák hiányoznak, így olcsóbban hozzájuthatunk a járművekhez vagy tárgyakhoz. 

Apróhirdetési oldalak

Nagyban hasonlóak a Facebook csoportokhoz. Itt is többféle ár, csomag található, így kedvünkre válogathatunk. Régebbi, újabb termékek, különlegességek, figurák, járművek várják új tulajdonosaikat.

 Előre ne fizessünk, ha lehet és figyeljünk arra, hogy eredeti LEGO-t vásároljunk, ne kínai másolatot.

Külföld

A külföld téma elég érdekes. Rengeteg külföldi magáneladó van, akik a magyar árak alatt árulják használt, új, nem teljes vagy éppen sérült LEGO termékeiket. Itt kicsit lutri a vásárlás, hisz a fizetés előtt nem tudjuk kézbe venni, megnézni a figurákat, az elemeket, így érdemes körbekérdezni, képet kérni a megvásárolandó darabokról.

Jó példa a külföldi árubeszerzésre a https://www.bricklink.com/. Itt számlát is kapunk és előzetes értékelés alapján is válogathatunk.

 

 

 

Szólj hozzá

érdekes