2015. okt 31.

LEGO - Kalózhajók

írta: Wrati
LEGO - Kalózhajók

captain_jack_sparrow.jpg

Ebben a kétrészes sorozatban LEGO kalózhajók kerülnek górcső alá. Végignézzük a legrégebbi és a legújabb hajókat :).

A Kalóz téma 1989-ben jelent meg először, majd ezután1997-ig folyamatosan jelentek meg újabb és újabb készletek. A tervezők a Karib-tenger mesés világát varázsolták a gyerekek és a felnőttek elé Harcolhattunk kalózokkal, katonákkal és bennszülöttekkel. Építhettünk várakat, kikötőket, rejtekhelyeket. Minden adott volt egy kis kalózkodáshoz :).

Röviden szeretnénk felidézni eme csodálatos téma feledhetetlen vitorlásait, amik még most is a gyűjtők kedvencei közé tartoznak. A mostani részben olyan hajókat mutatunk be, melyeket nem a szokványos Kalóz témában adtak ki.

lego-4184.jpg

Az első hajó a legendás, a hírhedt, a felejthetetlen Jack Sparrow kapitány hajója, a Fekete Gyöngy (4184). A doboz 6 minifigurát és 804 db elemet tartalmaz. Jack mellett megtaláljuk a dobozban Bocskor Billt, Willt, Gibbs-et valamint Davy Jonest is. A szett 2011-ben jelent meg és már nem kapható.

lego-4195.jpg

Anna királynő bosszúja (4195) 2011-ben jelent meg. Azóta sajnos ez a hajó sem kapható már. Fekete Szakáll zászlóshajója 1097 elemből építhető fel, melyhez 7 figura is jár (Fekete Szakáll, Jack, Angelica, valamint további 4 kalóz). Vörös vitorlák, ágyúk, kalózok... Egy igazi Hrrr, hrrr!

lego-79008.jpg

Sauron kalóz csatlósainak hajója (79008), melyen mégsem kalózok, hanem hőseink érkeztek a csatába. A csomag tartalmazza Aragornt, Gimlit és Legolast is (továbbá 2 orkot, 1 kalóz kapitányt és 3 holt harcost). Sauron hajóját 756 elemből építhető össze, melyhez egy elemszétszedő is járt.

lego-70810.jpg

Fémszakáll hajója (70810) mindent tartalmaz amit egy kalóz hajónak tartalmaznia kell. Ágyúk, ventilátor, harci robotok, repülő tehén és megannyi mókás kiegészítő került a csomagba hőseink mellé (Benny, Emmet, Vadóc, Vitruvius). Ez a szett 2741 darabból áll, mely még most is kapható, hisz csak tavaly, 2014-ben jelent meg.

Szólj hozzá

kalóz karib tenger kalózai pirates gyűrűk ura kalózok lego movie