2015. okt 25.

LEGO Fabuland

írta: Wrati
LEGO Fabuland

fabuland.jpg

A LEGO Fabuland immáron 36 éve látott napvilágot. A 70-es évek végén, '79-ben kezdték értékesíteni, hogy megpróbálják betölteni az űrt A DUPLO és a LEGO között.

Szerintem sokan nem tudják, de ez volt az első olyan LEGO téma, ami kilépett a megszokott "játék" zónából. Könyvek, ruhák és kis, 5 perces rajzfilmek is készültek (Edward és barátai címmel), ahol Fabuland népét ismerhettük meg közelebbről. Pár Fabuland részt itt is meg tudtok nézni:)

A mesék, könyvek mellett játék formájában 1989-ig jöttek ki újabb és újabb szettek a kisebbek legnagyobb örömére. Ha jól megnézzük régi LEGOinkat és a dobozok aljára túrunk, szerintem mi is ráakadunk 1-1 aranyos Fabuland szereplőre:). A 11 év alatt összesen 102 féle szettet adtak ki, amiket megnézhetünk az alábbi Youtube videón.

fabuland1.jpg

A barátságos, kedves állati hősök speciális elemekkel érkeztek, melyek a DUPLOhoz hasonlóan kompatibilisek a LEGO elemeivel. Ezek az elemek később visszaköszöntek több új témában is (Harry Potter, Belville, Castle/Kingdoms, Friends, stb). Fabuland színvilágát úgy alkották meg, hogy azok a legjobban illeszkedjenek a 4 és 8 év közötti gyermekek igényeihez.

fabuland-duplo-lego.jpg

Az emberi tulajdonsággal felruházott kis Fabuland figurák méretben a LEGO és a DUPLO között vannak, ezzel is átmenetet képezve a két termék között. A nagyobb dobozok, a megszokott elemek, alkatrészek és kiegészítők mellett kis könyveket is tartalmaztak, melyek rövid történetekkel mutatták be a dobozok hőseit.

A Fabuland nem tűnt el, hisz a rajongók ezt a mesés világot is életben tartják blogok, weboldalak, fórumok formájában.

Szólj hozzá

retro érdekes videó fabuland